Aktuellt

Toaletter vid våra större lekplatser

Västerås har många fina och större lekplatser, exempelvis Poesiparken, som inte bara används av familjer i närområdet utan även som utflyktsmål för många.  Barnfamiljer som åker på utflykt stannar i genomsnitt ett par timmar, leker och kanske fikar. Under den tiden behöver troligtvis någon i sällskapet uppsöka en toalett. Det är därför en stor brist att det inte finns offentliga toaletter vid alla våra utflyktslekparker. I dagsläget finns det bara toaletter vid Djäknebergets lekpark och i Stadsparken. Detta resulterar i att närliggande områden blir tillfälliga toaletter istället.

 

Vänsterpartiet föreslår därför kommunfullmäktiga att besluta:

– att Tekniska nämnden tar fram en investeringsplan för offentliga toaletter i närheten av utflyktslekparkerna.

 

 

Vasiliki Tsouplaki                        Anna Maria Romlid                    Olle Kvarnryd                    Harri Åman

Västerås 2017-09-07

 

Kopiera länk