Pressmeddelande

Romlid toppar Vänsterpartiets kommunlista

Oppostionsrådet Anna Maria Romlid är toppnamnet på Vänsterpartiet Västerås kommunlista. Idag spikade årsmötet partiets lista inför höstens kommunval.

Anna Maria Romlid (V) är oppositionsråd och ledamot i kommunstyrelsen sedan oktober förra året. Hon tog över stolen efter Vasiliki Tsouplaki som numera är riksdagsledamot. Anna Maria Romlid, som tidigare har varit politisk sekreterare för Vänsterpartiet Västerås och
ersättare i kommunstyrelsen, känner sig hedrad.

– Det känns fantastisk fint att få medlemmarnas förtroende. Jag är övertygad om att vi kommer göra en utomordentlig valrörelse med sikte på att göra Västerås mer jämlikt, säger
Anna Maria Romlid (V), oppositionsråd.

Andra toppnamn på kommunlistan är Lars Nordin som har suttit i kommunfullmäktige under början av 2000-talet och nykomlingen Hawar Asaiesh som är ersättare i kommunstyrelsen sedan november förra året. Hon vill bland annat lyfta frågor om antirasism.

– Det är vår skyldighet att tillsammans att sätta stopp för rasismen, det innebär att vi aldrig får låta den normaliseras. Jag kommer så länge jag lever att kämpa mot rasismen, det är min kamp och jag hoppas att så många som möjligt är med på den, säger Hawar Asaiesh (V), ersättare i kommunstyrelsen.

Kopiera länk