Pressmeddelande

Manifestationer mot Mimers utförsäljningar

Nästa vecka väntas kommunfullmäktige klubba en försäljning av 749 mimerlägenheter på Bäckby och Skallberget till det ökända fastighetbolaget D Carnegie. Vänsterpartiet protesterar mot utförsäljningen och nästa vecka manifesterar partiet i bostadsområdena och på Fiskartorget.

Sedan planerna på en utförsäljning blev kända har Vänsterpartiet haft kontakt med många av de hyresgäster som drabbas av utförsäljningen. Många är oroliga och upprörda över att få sina hem sålda till ett riskkapitalbolag som har gjort sig kända för att först dra ner på underhåll och sedan slarvigt renovera och chockhöja hyran.

– En riskkapitalist kommer aldrig att kunna göra samma arbete som vårt kommunala bostadsbolag. Vi vill se en allmännytta som gynnar medborgarna, inte riskkapitalister, säger Anna Maria Romlid (V), oppositionsråd.

På måndag (29/1) kommer Vänsterpartiet vara på Bäckby och Skallberget mellan klockan 18 och 19 för att prata med hyresgäster och dela ut flygblad. Partiet kommer även sätta upp avspärrningstejp med texten ”Inte till salu” framför de hyreshus som Mimer vill sälja.

På torsdag (1/2) medverkar Vänsterpartiet på en demonstration på Fiskartorget i samband med kommunfullmäktiges sammanträde som börjar klockan 16. Demonstrationen arrangeras av initiativet ”Mimer är inte till salu”.

I och med försäljningen sviker den politiska majoriteten, med Socialdemokraterna i spetsen, dagens och morgondagens hyresgäster. För Vänsterpartiet är det viktigt att vi har en stark allmännytta som tillsammans med de boende är med och utvecklar våra bostadsområden.

Kopiera länk