Val 2018

Valframgång för Vänsterpartiet Västerås

Vänsterpartiet Västerås ökade från 6,2 till 7,8 procent i kommunvalet och har fått ytterligare en stol i kommunfullmäktige.

– Det är fantastiskt roligt och vi tackar för förtroendet att ta kampen för ett jämlikt Västerås och mot högerpolitik och rasism, säger oppositionsrådet Anna Maria Romlid (V).

Det har blåst vänstervindar under valrörelsen och vi har känt att väldigt många västeråsare längtar efter rättvisa och jämlikhet. Vänsterpartiet Västerås har också fått över hundra nya medlemmar sedan årsskiftet, en ökning med sextio procent.

– Det har funnits så mycket solidaritet, hopp och kärlek! Låt den här valrörelsen bli ett avstamp för att bygga en större och bredare vänsterrörelse i Västerås. Tillsammans kan vi förändra, säger Shiar Mala Said, ordförande för Vänsterpartiet Västerås.

Kopiera länk