Sagt och gjort

Vi har inte svikit några vallöften

Alliansens representanter i fastighetsnämnden oroar sig över min förmåga att driva Vänsterpartiets linje. Jag har ett lugnande besked: jag är fullt kapabel att själv tolka och genomdriva Vänsterpartiets politik.

Vi rödgröna beslutade på senaste fastighetsnämnden att anvisa ett mindre punkthus med fri upplåtelserätt. Det är med andra ord fritt för anbudsgivare att bestämma om de vill bygga hyresrätter eller bostadsrätter. Förhoppningen är att detta ska ge möjlighet för även mindre byggherrar att komma med anbud.

Samtidigt beslutade vi att det i övriga, betydligt större, kvarter som kommunen har att anvisa, ska byggas hyresrätter. Alliansen ville att det mindre punkthuset skulle byggas som hyresrätter, men öppnade också för att bygga bostadsrätter i de större kvarteren. Inget säger att det hade blivit fler hyresrätter med alliansens förslag, snarare tvärt om.

Men det är glädjande att alliansen förstått vikten av hyresrätten. Jag hoppas på dess stöd i det framtida arbetet för billiga hyresrätter!

Linn Wegemo, vice ordförande i fastighetsnämnden, Västerås
Kopiera länk