Distanskurs för nya medlemmar

 

Den 15 maj startar andra omgången av INTRODUKTIONSKURS FÖR NYA MEDLEMMAR PÅ DISTANS. Syftet är att ge nya (och gamla) medlemmar möjlighet att få information om Vänsterpartiets historia, programmatiska grund och politik i allmänhet.

Introduktionskursen ger möjlighet för deltagarna att diskutera fritt med sina kamrater, det gör att det är diskussioner och kursdeltagarnas frågor som står i centrum.

Kursperiod: Fyra veckor (15 maj – 11 juni)

KURSPROGRAM:

Kursvecka 1: Vilka är (v)i?

Diskussion om varför deltagarna har gått med i Vänsterpartiet, visioner m.m. Detta avsnitt bygger på broschyren ”Välkommen till Vänsterpartiet” och det input som deltagarna ger. Under den här perioden lär sig distanskursdeltagarna också att komma i gång med distansstudierna.

Kursvecka 2: Ett parti i tiden

I detta avsnitt sker en kort genomgång av partihistorien, utifrån kursdeltagarnas frågor. Fokus ligger mest på brytpunkter och det som ändå håller ihop partihistorien. Vi diskuterar utvecklingen av Vänsterpartiet till ett modernt socialistiskt och feministiskt parti, våra grundvalar, medlemmarnas relation till partiet mm.

Kursvecka 3: Hur fungerar Vänsterpartiet?

Hur jobbar man inom Vänsterpartiet? Vilka frågor driver partiet och på vilket sätt når man ut med sitt budskap och förändrar samhället? Vi pratar om olika områden för politiskt arbete och det kommer att finnas möjlighet att diskuterar politik med kända politiska profiler, som t.ex. Josefin Brink, riksdagsledamot. 

Kursvecka 4: Framtiden i våra händer

Vi avslutar kursen med en diskussion om hur vi kan gå vidare. Vilka projekt ska drivas? Vad vill vi göra i och med Vänsterpartiet? Finns ett intresse för fortsatta fördjupningsstudier?

Material:

Vi jobbar med internetlänkar, rekommendationer för vidare läsning och pdf-filer. Tanken är inte att deltagarna ska överösas med en stor mängd litteratur, men för dem som är sugna på mer kommer det att ges uppslag och tips för vidare läsning.

Bra att veta:

Kursen börjar den 15 maj med ett virtuellt “upprop” i vårt likaså virtuella klassrum. Inför kursstart får alla anmälda ett deltagarkonto på Folkbildningsnätet. Folkbildningsnätet är folkbildningens gemensamma intranät och den plattform som vi använder för våra distansstudier.

Anmälan:

För att anmäla och registrera dig på kursen, vänligen maila följande uppgifter till [email protected] senast 8 maj:

– Namn
– Personnummer
– Adress
– Telefonnummer
– E-post

Eftersom studier hos oss finansieras med hjälp av bidrag från landstingen och regionerna behöver vi även veta:
– Län där du är folkbokförd

samt för Statistiska Centralbyråns (SCB) skull:
– Avslutad tidigare utbildning (grundläggande/gymnasium/högskola)
– Medborgarskap (svenskt/nordiskt/EU/övrigt)

OBS! Notera att vi aldrig förmedlar data till tredje part, undantaget är de myndigheter som vi som folkhögskola är rapporteringsskyldiga till: SCB och Folkbildningsrådet.

Frågor:

Vid frågor kontakta Matilda Johansson på [email protected]
eller hör av dig direkt till Kvarnby Folkhögskola på [email protected].

Kopiera länk