Aktuellt

Inspirerande Vänsterdagar i Malmö!

image

Hej Linn Wegemo, ordförande för Vänsterpartiet i Västerås! Du har varit på Vänsterdagarna i Malmö i helgen, hur var det?
För det första var det helt fantastiskt roligt att se så många vänsterpartister samlade på ett och samma ställe. Vår partisekreterare Aron Etzler sa att det var det största Vänsterpartiarrangemanget sedan 80-talet och det är inte illa att få vara med om! Jag har hört många berättelser om partiföreningar som både två- och tredubblat sitt medlemsantal, så det har verkligen märkts att vi är ett parti som växer.

Vad har du varit på för seminarium?
Jag har försökt välja seminarium med tips om hur man kan driva praktisk vänsterpolitik i sin kommun. Bland annat har jag lyssnat på hur kamraterna i Malmö jobbar med att ställa sociala krav och motverka svartarbete i samband med upphandling, hur man gjort i Göteborg för att införa rätt till heltid för de som arbetar i äldreomsorgen och vad kommunen i Botkyrka gör för att motverka rasism och främlingsfientlighet.

Finns det något som du plockar med dig hem till Västerås?
Absolut! Kommunen har ju många anställda och jag vill att Västerås Stad ska vara ett föredöme som arbetsgivare! Jag blev väldigt inspirerad av Göteborgs arbete med rätt till heltid och tycker att det är dags att höja tempot i den frågan i Västerås. Vänsterpartiet har ju varit pådrivande i jämställdhetsarbetet under den här mandatperioden, men det finns ännu mer att göra! Det var mycket spännande att höra om hur systematiskt man jobbar med jämställdhetsfrågorna i Malmö, med målet att alla kommunens verksamheter ska vara jämställda och att kommunen ska vara en jämställd arbetsgivare år 2020. Det borde vi väl kunna fixa i Västerås också?

Kopiera länk