Sagt och gjort

Västeråsarna måste få säga sitt om Hälla

1463386_10151874648333600_1386706411_n

I dagens VLT säger Moderaternas gruppledare Elisabeth Unell att det är företagarna som ska bestämma över utvecklingen av Hälla.

För Vänsterpartiet är det viktigt att det inte bara är företagare och fastighetsägare som bestämmer över hur vår stad utvecklas. Detta tydliggjorde Johan Lindahl (V) på kvällens kommunfullmäktigesammanträde i följande inlägg:

“Hur vi bygger och utvecklar vår stad är en process som alla kommunens medborgare har rätt att ta del i. Det är därför vi lägger tid och kraft på samrådsmöten, dialogmöten, detaljplanering och remisser.

Fastighetsägarna spelar en mycket viktig roll i samhällsbyggandet men det är medborgarna och kommunen som sätter ramarna för utvecklingen.

Även i ett område som Hälla, där det i stort sett inte finns någon kommunal mark, är det viktigt att västeråsarna får vara med och säga sitt om hur de vill att staden utvecklas.

Med beslutet idag påbörjas ett omfattande arbete med att ta fram en ny fördjupad översiktsplan för Hälla-området.

I planuppdraget är en av de viktigaste frågorna att skapa förutsättningar för en funktionsblandad stadsdel där bostäder blir ett betydelsefullt inslag.

En annan viktig fråga i planuppdraget är att i dialog med fastighetsägarna klarlägga stadsdelen Hällas status som handelsområde.

Med det här uppdraget hoppas jag att vi lägger grunden för en ny funktionsblandad och levande stadsdel med möjlighet till boende, handel och mycket mer.”

Kvällens kommunfullmäktige fattade beslut om att ge byggnadsnämnden i uppdrag att ta fram en fördjupad översiktsplan för Hälla.

 

Johan Lindahl (V)

0739871984

[email protected]

 

Kopiera länk