Feminism

Kerstin Ånevall Lind
Kerstin Ånevall Lind

 

Möt Kerstin Ånevall Lind

 

GÖR: Arbetar som socionom och är ledamot i Individ – och Familjenämnden

BOR: Hyresrätt i Västerås

INTRESSEN: Samhällsfrågor, cykling, en god bok och vårt Gotlandshus

FAVORITPLATS I VÄSTERÅS: Biblioteket; stans hjärta

JAG SER UPP TILL: Det kanske är lite klyschigt, men jag kan inte hoppa över Nelson Mandela. Jag har varit i hans lilla cell, där han tänkt stora tankar som han sedan genomförde. Det är fantastiskt!

HJÄRTEFRÅGA INFÖR VALET: De sociala orättvisorna. Här, såväl som ute i världen.

 

 

Varför blev du medlem i Vänsterpartiet?

Vänsterpartiet är det parti som på allvar strävar mot ett mer jämlikt och solidariskt samhälle.

 

Hur har ditt liv färgat din politiska ståndpunkt?

Som socialarbetare har jag tagit del av många människors tuffa vardag. Människor har olika resurser och förmågor som samhället inte alltid tar vara på. Därför har samhället också ett ansvar att stötta människor när det brister i vardagen. Här finns det mycket kvar att göra.

 

Vilken fråga brinner du extra mycket för?

Jag brinner mycket för de sociala frågorna och därför uppskattar jag att sitta i Individ och Familjenämnden. Jag vill att barn ska växa upp med lika villkor. Jag ser skolan som den institution som kan verka för solidaritet och jämställdhet. Därför tycker jag det är viktigt med en sammanhållen skola. Idag bidrar regeringens skolpolitik istället till att skapa ökade klasskillnader och segregation.

Socialarbetare och andra välfärdsarbetare är överansträngda av alltför stor arbetsbelastning. Välfärden behöver mer resurser och vår utgångspunkt är människors lika värde!

Den allra viktigaste frågan tycker jag ändå är klimatfrågan, vilka liv vill vi ha i framtiden. Kvaliteten på våra barn, barnbarns… liv hänger på att vi löser klimatkrisen. Som vänsterpartist är jag stolt över att Vänsterpartiet klimatinvesterar mest av alla svenska riksdagspartier.

 

Vad kan du bidra med som förtroendevald?

Jag är en äldre kvinna med en lång erfarenhet av socialt arbete; med ungdomar, familjer, flyktingar, missbruk, kvinnofrågor mm. Socialarbetares erfarenheter och insikter är viktigare än någonsin nu när välfärdsstaten behöver byggas upp igen. Och det måste vi göra om vi ska motverka de sociala problem som förvärrats i dyningarna av Alliansens politik.

 

Slutligen, är det något du skulle vilja säga till väljarna?

Forskning har kommit fram till att ju mer jämlikt ett samhälle är, desto bättre mår alla i det samhället. Det är dags att vi börjar agera därefter!

 

 

Kopiera länk