Aktuellt

Service-bussar även på kvällen!

imageKollektivtrafiken spelar en avgörande roll för att människor ska ta sig till jobbet, ha en aktiv fritid och delta som samhällsinvånare. Det ska därför vara enkelt och billigt att åka kollektivt.

Kollektivtrafiken spelar en avgörande roll för att människor ska ta sig till jobbet, ha en aktiv fritid och delta som samhällsinvånare. Det ska därför vara enkelt och billigt att åka kollektivt.

För alla. Men brister i Västerås kollektivtrafik gör det fortfarande svårt för människor med nedsatt rörelseförmåga att ta sig runt. Det vill Vänsterpartiet ändra på.

Denna mandatperiod har Smartkoll – framtidens busstrafik genomförts i kommunen. I dialog med medborgarna försökte Vänsterpartiet få igenom så mycket som möjligt av utredarnas förslag. Vi drev bland annat på för en bättre servicelinje, men lyckades inte få tillräckligt stort stöd.

En nedprioritering av servicelinjerna har resulterat i att det inte finns möjlighet att resa med dem efter klockan 15. Ska människor med nedsatt rörelseförmåga behöva stanna hemma halva dagarna?

I stället för att finansiera semesterresor genom att subventionera Västerås flygplats vill vi se en utökning av Smartkoll och därmed allas möjlighet att ta sig fort och smidigt runt i kommunen. Service- linjerna bör trafikeras till minst kl. 20.00 och gå en gång i halvtimmen.

Människors förmåga att få sin vardag att fungera avgörs av hur samhället är uppbyggt. Västerås stad ska vara en kommun som river hinder och utökar möjligheterna för alla.

En utbyggnad av servicelinjerna är ett viktigt steg mot ett mer inkluderande samhälle.

Anna-Maria Romlid,  första namn på kommunlistan

Agneta Hermansson, femte namn på kommunlistan

Kopiera länk