Aktuellt

Benny Sellberg
Benny Sellberg

 

 Möt Benny Sellberg

 

GÖR: Jag är på väg tillbaka efter en svår sjukdomstid som formade mig till patientaktivist för borreliasjuka då jag själv upplevt vårdens brister inifrån. Innan jag insjuknade jobbade jag som lagerarbetare och ordningsvakt.

BOR: Sevalla

INTRESSEN: Träning, Djur, Natur

FAVORITPLATS I VÄSTERÅS: Ute på gården utanför Sevalla

JAG SER UPP TILL: Min mor och far som hade fosterbarn sen jag var liten och lärde mig om rättvisa, omtanke och att alla är värdefulla. Mor sa “Kan man, så hjälper man andra”.

HJÄRTEFRÅGA INFÖR VALET: Helheten. Rättvisa beslut av politikerna. Människor ska inte komma i kläm.

 

 

 

Hur och varför blev du medlem i Vänsterpartiet?

Jag blev medlem för 2 år sedan. Kände att jag vill göra en insats så vi får ett mer solidarisk samhälle där politiken jobbar för alla människor, för omtanke, för rättvisa och ett varmare Sverige. För mig är Vänsterpartiet det enda alternativet för ett jämställt samhälle och mindre klassklyftor.

 

Hur har ditt liv färgat din politiska ståndpunkt?

Jag har genom åren sett att stöd och hjälp för den som hamnar i svårigheter gör enorm skillnad. Då jag har varit svårt sjuk i fästingsjukdomar har jag sett och upplevt brister vi har inom vården och jag har även sett med fasa hur våra trygghetsförsäkringar försämrats av Alliansen. Att försämra för den som är sjuk eller arbetslös gör inte folk friskare eller att dom får ett arbete. Vi behöver istället stärka vård, rehabilitering och utbildningsmöjligheter och på alla vis stötta och lyfta den som hamnar i svårigheter. Mina år i kampen mot borrelia har lett till att jag engagerat mig i bland annat borreliaupproret. Det syftar till att alla som drabbats av denna eller andra fästingsjukdomar ska ha rätt till en bra vård.

 

Vilken fråga brinner du extra mycket för?

Ungdomars möjligheter till en meningsfull fritid, och positiva förebilder inom exempelvis idrott och Fritidsgårdar. Ungdomar ska ha någonstans att vara och möta positiva förebilder, vi kan inte svika våra ungdomar utan måste ge dom alla möjligheter som dom kan tänkas behöva för att utvecklas och växa som människor. Vi behöver längre öppettider på våra fritidsgårdar och stöd så att alla ungdomar får möjlighet/råd att idrotta.

 

Vad kan du bidra med som förtroendevald?

Jag står upp för det jag brinner för till 100 procent! Jag är principfast och viker mig inte.

 

Slutligen, är det något du skulle vilja säga till väljarna?

Läs på och känn efter innan du röstar. Vilket slags samhälle vill du leva i? Politiken gör skillnad.

 

 

Kopiera länk