Antirasism

Möt Olle Kvarnryd

Olle Kvarnryd
Olle Kvarnryd

 

 

GÖR: Arbetar som lärare

BOR: Bäckby

INTRESSEN: Mat, musik, politik och husvagn

FAVORITPLATS I VÄSTERÅS: Vallby friluftsmuseum med barnen

JAG SER UPP TILL: Engagerade människor. Människor som står upp mot orättvisor. Människor som bidrar till att andra mår bättre.

HJÄRTEFRÅGA INFÖR VALET: En bättre och mer rättvis skola. Att vi får ett samhälle som bygger på solidaritet istället för att öka klyftor och motsättningar.

 

 

 

Hur och varför blev du medlem i Vänsterpartiet?

Jag har alltid gillat att diskutera. När min omgivning reagerade på att jag blev mer och mer politisk tog jag kontakt med Ung vänster som 16-åring. Efter åren i Ung vänster blev jag en passiv medlem från och till i Vänsterpartiet men efter förra valet bestämde jag mig för att engagera mig mer då besvikelsen var stor efter att borgarna behöll makten i regeringen samt att SD kom in. Det som alltid lockat med Vänsterpartiet är dess arbete för att minska klassklyftor, förbättra välfärden och olika trygghetssystem och dess arbete mot rasismen och sexismen i samhället och världen.

Hur har ditt liv färgat din politiska ståndpunkt?

Jag har växt upp med att alla människor är lika mycket värda. Det har alltid varit en självklarhet för mig och jag kommer ihåg att jag blev förvånad när jag i högstadiet upptäckte att det fanns rasism i Västerås. För mig under min uppväxt på Råby var det en självklarhet att folk kom från alla delar av världen men att det inte påverkar hur man är mot varandra. I högstadiet märkte jag dock att min kompis blev stoppad och fick visa att han inte snattat när vi skulle ut ur affärer men mig som stod bredvid brydde de aldrig sig om att kontrollera.

Vad kan du bidra med som förtroendevald?

Jag är bra på att prata med många olika typer av människor och gillar att diskutera. Jag är även en person som försöker se möjligheter och lösningar hela tiden. Bäst fungerar jag när man tänker tillsammans och bollar idéer. Jag tänker gärna högt och det som kommer ur min mun är sällan färdigtänkt så därför gillar jag att bli ifrågasatt.

Slutligen, är det något du skulle vilja säga till väljarna? 

Rösta för ett mer solidariskt samhälle!

Kopiera länk