Aktuellt

Kampen fortsätter…

Vi har tillsammans genomfört en fantastiskt bra valrörelse. Det ska vi vara stolta över. Samtidigt är det här valet på många sätt en besvikelse. Vi går framåt i riksdagsvalet, men med mycket mindre än vi hoppats på. Ännu värre är att rasisterna i Sverigedemokraterna gör stora framgångar. Vårt ansvar för att vända den utvecklingen är stort. Vi är den viktigaste politiska kraften för alla människors lika värde, men också för att minska de klyftor i samhället där rasismen finner sin grogrund.

Ett ljus i mörkret är det faktum att 5551 västeråsare valde att lägga sin röst på Vänsterpartiet.

Det är 1283 fler än förra valet och innebär att vi ökar till 6,2% (en ökning på 1,2%). Det visar att det hårda arbete vi lagt ner ger resultat. Vi har fler aktiva medlemmar och är bättre organiserade än på länge. Vi står starka inför den fortsatta kampen för ett feministiskt och socialistiskt Västerås, fritt från rasism.

Imorgon, onsdag 17 september, ses vi klockan 19.00 på partilokalen (Slottsgatan 6) för att diskutera valresultatet och hur vi går vidare framöver. Hoppas att vi ses där och att vi blir många!

Kopiera länk