Pressmeddelande

Eldsjäl ny ordförande för Vänsterpartiet Västerås

Vicktoria Bagi är ny ordförande för Vänsterpartiet Västerås. Igår valdes hon av årsmötet.

Vicktoria Bagi har varit engagerad i sociala rörelser under lång tid och är ett välkänt namn i Västerås föreningsliv. Hon har varit med och startat upp föreningen Tillsammans för vi skillnad och nätverket StoppNu. Tidigare har hon varit aktiv i bland annat Röda korset, Kvinnohuset och Attention.

Sedan förra året sitter Vicktoria Bagi i kommunfullmäktige och i styrelsen för Vänsterpartiet Västerås. På gårdagens årsmöte efterträdde hon Shiar Mala Said som ordförande i partiföreningen.

Det är väldigt hedrande att få fortsatt förtroende i styrelsen. Det senaste året har vi fått många nya medlemmar och vi ser fram emot att bygga vidare på Västerås växande vänsterrörelse, säger Vicktoria Bagi.    

Till vardags är hon kommunikation- och verksamhetsutvecklare på organisation CirEko som verkar för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon jobbat med bostadspolitik och kommunikation på Hyresgästföreningen.

Som ordförande för Vänsterpartiet Västerås kommer Vicktoria Bagi bland annat arbeta för att partiet ska knyta närmare kontakter med fackföreningsrörelsen och civilsamhället.

I en tid när ojämlikheten ökar är det viktigare än någonsin för oss att möta och lyssna på människor på stan, i föreningslivet, på arbetsplatser, i bostadsområden och på sociala medier. Det är bara tillsammans vi kan förändra, säger Vicktoria Bagi.

Kopiera länk