Pressmeddelande

Två västeråsare på Vänsterpartiets EU-lista

I helgen spikade Vänsterpartiet listan till EU-valet på en valkonferens i Norrköping. Partiets toppkandidat är Malin Björk som sitter i Europaparlamentet och längre ner på listan finns två västeråsare.

På plats 18 finns västeråsaren Felicia Granath som bland annat är ledamot i regionfullmäktige och patientnämnden. Hon har god kunskap om och lång erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter.

– Mänskliga rättigheter får aldrig tas för givna utan måste alltid försvaras, särskilt nu när rasismen är på frammarsch i Europa, säger Felicia Granath.

På plats 29 finns Sara Hansson som är ursprungligen från Hedemora där hon har haft flera kommunpolitiska uppdrag. Innan hon blev västeråsare bodde hon i Bryssel och praktiserade hos Malin Björk i Europaparlamentets jämställdhetsutskott.

– Mina tidigare erfarenheter har gett mig kunskap, kontakter och insyn för att snabbt kunna sätta mig in i det parlamentariska kaoset. De frågor som ligger mig närmast är mäns våld mot kvinnor och rätten till sin kropp, säger Sara Hansson.

Kopiera länk