Pressmeddelande

Underlätta för hyresgäster under krisen

Stopp för vräkningar och en möjlighet för Mimers hyresgäster att dela upp eller skjuta upp hyran under coronakrisen. Det vill Vänsterpartiet som har skickat en skrivelse till Mimer.

Mimer planerar att halvera hyran för de småföretag som hyr lokaler av bolaget med anledning av coronakrisen. Nu vill Vänsterpartiet att det kommunala bostadsbolaget även inför lättnader för bostadshyresgäster. Många av dem hör till grupper som drabbas hårt av inkomstbortfall under coronakrisen, till exempel tidsbegränsat anställda och egenföretagare.

– Mimer behöver vara väldigt tillmötesgående mot hyresgästerna. Just nu är det väldigt många västeråsare som bävar inför månadssluten när hyran ska betalas, säger Anna Maria Romlid (V), oppositionsråd.

I en skrivelse till Mimer föreslår Vänsterpartiet att en rutin för att hyresgäster ska kunna dela upp eller skjuta upp hyran tas fram skyndsamt. Partiet vill också se ett stopp för vräkningar under krisen.

– Ingen ska behöva bli vräkt på grund av privatekonomin har slagits sönder av coronaviruset, säger Dagmar Mardi (V), ledamot i Mimers styrelse.

Kronofogden presenterade nyligen siffror visar att 23 barn vräktes i Västerås förra året. Det är näst flest i landet, bara i Malmö vräktes fler.

Kopiera länk