Pressmeddelande

Lokalt krispaket för kulturen

Ta fram ett krispaket för att inga ideella kulturföreningar ska komma i kläm under coronakrisen. Det föreslår Vänsterpartiet i ett nämndinitiativ till kommunstyrelsen.

Kommunledningen har tagit flera initiativ för att stödja det lokala näringslivet på olika sätt under coronapandemin. Nu vill Vänsterpartiet att Västerås stad ska sätta in åtgärder inom andra områden.

Tidigare har partiet lagt ett förslag om att Mimers bostadshyresgäster ska kunna dela upp eller skjuta upp hyran. Igår lämnade Vänsterpartiet in ett nämndinitiativ till kommunstyrelsen om att underlätta för ideella kulturföreningar.

– Det är bra att kommunen gör sitt för att trygga jobben och försörjningen. Men även kulturen och har det väldigt tufft just nu, säger Anna Maria Romlid (V), oppositionsråd.

I krispaketet med sju punkter föreslås bland annat att Västerås stad ska efterskänker hyra för inställda kulturarrangemang i kommunala lokaler och att införa hyresfria månader för lokalbärande organisationer inom ideell sektor.

– Våra kulturföreningar är en del av kommunens själ. Utan dem skulle Västerås vara en mycket fattigare plats, säger Anna Maria Romlid (V).

Kopiera länk