Interpellation

Mimers dolda avgifter

Interpellation till Mimers ordförande Jesper Brandberg (L)

Mimers dolda avgifter

I början av året har många av hyresgäster hos Mimer varit upprörda över att enkla service som utfördes kostnadsfritt ska nu kostar pengar. Hyresgästerna har inte fått information från Mimer och många av hyresgästerna stod plötsligt med en oväntad kostnad. För en ensamstående kvinna med låg pension kan en oväntad kostnad på 200kr eller mer skapa oro.

Mimer har försökt kommunicera ’’missförståndet’’ genom en betald artikel på Vlt vilket är inte en informationskanal som alla våra hyresgäster har tillgång till. Vad som ska vara ett förtydligande skapade ännu mer förvirring hos hyresgästerna och många avstår att byta ut slita saker för att inte få en oväntad kostnad. Istället vänder man sig till släkt och vänner och står för kostnaderna själva. Det urholkar hela iden med allmännytta.

För oss i Vänsterpartiet är allmännytta en trygghet. Att underhålla och laga enklare fel ska vara en självklarhet utan dolda avgifter.

Det föranleder mig att ställa följande frågor:

– Ligger det ett politiskt beslut bakom Mimers förändring av inställning till kostnadsfritt service?

– Hur mycket pengar sparar Mimer på denna förändring?

– Tycker du att det är rimligt att man tar ut en avgift för att hjälpa en äldre ensamstående pensionär att byta lampa i kylen?

Shiar Mala Said (V)
2020-10-12

Kopiera länk