Pressmeddelande

Anna Maria Romlid toppnamn för V

Oppositionsrådet Anna Maria Romlid toppar Vänsterpartiets lista i höstens kommunval. Det beslutade Vänsterpartiet Västerås medlemmar på ett välbesökt årsmöte i Växhuset idag. 

Under dagen fylldes Växhuset av vänsterpartister och några valde att delta på årsmötet digitalt. Toppnamn till höstens kommunval blir Anna Maria Romlid som har varit oppositionsråd för Vänsterpartiet sedan 2017. Då tog hon över efter Vasiliki Tsouplaki som blev och fortfarande är riksdagsledamot för Västmanland.

Det känns oerhört fint att få fortsatt förtroende av medlemmarna. Just nu är det extra inspirerande att kämpa för vänsterpolitik eftersom partiet växer så mycket, både i medlemsantal och i opinionsmätningarna, säger Anna Maria Romlid (V).

Andra namn högt på kommunlistan är Lars Nordin och Hawar Asaiesh som båda sitter i kommunfullmäktige. På årsmötet klubbades också Vänsterpartiets kommunpolitiska program “Ett Västerås för människor, inte för marknaden”.

De senaste mandatperioderna har Socialdemokraterna i allians med borgerliga partier fortsatt att privatisera och sälja ut. Det är gårdagens politik. Vi går till val på förändring, på en politik som vågar och vill ta tillbaka kontrollen över välfärden, så att vi kan skapa trygghet och framtidstro i Västerås, säger Anna Maria Romlid (V).    

Kommunlistan består av ett 40-tal namn. De översta från nummer ett till nummer tio är: Anna Maria Romlid, Lars Nordin, Hawar Asaiesh, Joel Hijstee, Vicktoria Bagi, Per Ström, Jemila Habainy, Harri Åman, Marie Wiberg och Niklas Strand.

Kopiera länk