Pressmeddelande

Bygg kallbadhus på Lögastrand 

Intresset för friluftsliv och kallbad ökar bland västeråsarna. Nu vill Vänsterpartiet att kommunen ska bygga ett kallbadhus på Lögastrand.   

I en motion till kommunfullmäktige föreslår Vänsterpartiet att Västerås stad ska utreda möjligheterna att bygga ett kallbadhus. Idén kommer från ett e-förslag på kommunens hemsida om ett kallbadhus med bryggor, omklädningsrum och bastu. Över 600 västeråsare har röstat på e-förslaget.

Vi tycker att det är ett jättebra förslag. Ett bra planerat bygge blir en förlängning av Lögastrand och understryker ytterligare att Västerås är en Mälarstad, säger Gabriella Howlden (V), ersättare i kommunfullmäktige. 

Vinterbadarna i Västerås är en relativt stor grupp som samlas regelbundet vid Lögastrand och ibland enskilt. Det kalla vattnet och dess hälsoeffekter har gruppen vittnat om i stadens medier vid ett flertal tillfällen.

Insikten av att vi kan drabbas av fler pandemier gör att vi måste planera för att kunna leva och umgås utomhus på bästa sätt. Friluftslivet blommar just nu och det livet är här för att stanna, säger Gabriella Howlden.

Kopiera länk