Debattartikel

Dags för en vänstersväng i Västerås

Debattartikel publicerad i VLT den 7 september 2022

Dags för en vänstersväng i Västerås

De senaste åtta åren har Socialdemokraterna och borgerliga partier försämrat för västeråsarna. De har sålt ut, privatiserat och tagit beslut som ger marknaden mer makt.

Det är tid för förändring. Välfärden behöver byggas upp, jämlikheten stärkas och politiken måste ta ansvar för samhällsutvecklingen och utgå från människors behov.

Vi kan inte låta storföretag och riskkapitalister fortsätta håva in våra skattepengar genom att ta dem från elever, gamla och sjuka.

På många sätt överskuggar klimatfrågan alla andra frågor i årets valrörelse. Som enda parti går Vänsterpartiet i Västerås till val på kraftigt sänkta priser på bussen och fria resor för barn, ungdomar, sjukpensionärer och äldre.

En utbyggd och billig kollektivtrafik är bra för klimatet, minskar behovet av privatbilar och gynnar oss som åker mycket buss. När vi gör saker tillsammans får människor det bättre samtidigt som vi sliter mindre på planeten.

Västerås behöver också en ny bostadspolitik som gör upp med bostadsbristen, trångboddheten och bostadssegregationen. Vi vill bygga fler hyresrätter med låga hyror och se ett stopp för utförsäljningar och ombildningar av Mimers lägenheter.

Fyra år till med socialdemokrater och borgerliga politiker som styr tillsammans i Västerås. Det är fyra år till med marknadslösningar i välfärden, försämrad kollektivtrafik och dyra hyreslägenheter.

Västerås behöver ett starkt vänsterparti som tar plats vid bordet och vrider politiken till vänster.

Du kanske inte håller med oss i alla frågor. Det är okej. Men om vill du ha mer vänsterpolitik i Västerås så finns det bara Vänsterpartiet att rösta på i detta val, ett parti som du kan lita på och som står upp för sina ideal.

Anna Maria Romlid (V)

Lars Nordin (V)

Hawar Asaiesh (V)

Joel Hijstee (V)

Vicktoria Bagi (V)

Kopiera länk