Pressmeddelande

Medlemsrekord i Vänsterpartiet Västerås

Vänsterpartiet i Västerås har rekordmånga medlemmar just nu. Även på nationell nivå noterar partiet den högsta siffran någonsin i modern tid, över 30 000 medlemmar.

 De senaste åren har rapporter om att de traditionella partierna tappar medlemmar duggat tätt. Vänsterpartiet är ett av få partier som går mot strömmen. Vid årsskiftet hade Vänsterpartiet i Västerås 377 medlemmar, den högsta siffran någonsin i modern tid.

Vi är jätteglada och har märkt av en ökning under flera år nu. Jag tror att många är upprörda över den högerpolitik som har förts i Sverige och vill vara med och organisera sig mot mot regeringen och Sverigedemokraterna, säger Linn Wegemo (V), ordförande i Vänsterpartiet Västerås.

Vänsterpartiet har märkt av en uppgång i hela landet. Efter valet 2018 hade partiet för första gången på länge över 20 000 medlemmar och nu har rekordmånga valt att vara vänsterpartister 31 226 personer.

Vänsterpartiet har tuffat till sig de senaste åren och det är uppskattat. Människor ser att vi får genomslag för vår politik och vill vara med och bidra till en förändring i samhället. Jag tänker bland annat på att vi har drivit igenom förbättrad socialförsäkring, höjd pension och ett stopp för marknadshyror i riksdagen och sänkta priser på bussen här i Västerås, säger Linn Wegemo.

Efter valet 2022 ingår Vänsterpartiet i den styrande majoriteten i Västerås tillsammans med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

Kopiera länk