Nyheter

Nu är 40-resorskortet tillbaka

40-resorskortet på bussen kommer tillbaka idag (17 april). Det var en av frågorna som Vänsterpartiet gick till val på i Västerås.

– Äntligen! När 40-resorskortet försvann för några år sedan var vi det enda partiet som var emot beslutet. Kortet var väldigt populärt och vi har drivit på för att det ska komma tillbaka. Vi har fått mejl nästan dagligen med frågor om hur det går med kortet, säger Anna Maria Romlid (V), kommunalråd.

Med 40-resorskortet betalar vuxna 17,50 kronor per resa i stället för 32 kronor som är ordinarie pris. Barn och unga betalar 13 kronor per resa. För pensionärer blir priset 10 kronor per resa.

– Kortet är bra för både plånboken och klimatet. Det gör skillnad när Vänsterpartiet är med och styr i kommunen, säger Anna Maria Romlid (V).

Så fungerar 40-resorskortet

Biljetten gäller 40 bussresor inom Västerås kommun. Övergångstiden är en timme och biljetten gäller i ett år från inköpsdatum. 40-resorsbiljetten går att köpa via Mina sidor på vl.se, VL Kundcenter och hos alla ombud i Västmanland.

Precis som VL:s övriga biljetter i Västerås kommun finns 40-resorsbiljetten för vuxen, ungdom och senior. Så här ser priserna ut:

  • Vuxen (20–64 år): 700 kronor
  • Ungdom (7–19 år): 520 kronor
  • Senior (65 år eller äldre): 400 kronor

Följ Vänsterpartiet Västerås på Facebook eller Instagram.

Kopiera länk