Pressmeddelande

Ett Västerås för alla

Ökad jämlikhet. Det är målet med Vänsterpartiet Västerås kommunpolitiska program ”Ett Västerås för alla, inte bara de rikaste” som släpps idag.

Västerås blir mer och mer ojämlikt. Det är stora skillnader mellan människor levnadsvillkor i de olika stadsdelarna. För att skapa ett mer jämlikt Västerås vill Vänsterpartiet först och främst satsa på skolan.

– Skolan kan inte på egen hand radera ut ojämlikheten men den kan jämna ut skillnaderna så att alla barn får en bra start i livet. Därför behövs rejäla satsningar på skolan och att resurserna fördelas efter behov, säger Lars Nordin (V), kommunfullmäktigekandidat.

Vänsterpartiet vill också satsa på äldreomsorgen under nästa mandatperiod.

– Personalen, med kvinnor i majoritet, sliter hårt och gör ett fantastiskt arbete för att hand om våra äldre. Vi vill öka bemanningen, införa sex timmars arbetsdag för personalen och låta de äldres behov styra verksamheten, fortsätter Anna Maria Romlid (V), oppositionsråd.

Ett växande problem i Västerås är att många inte har råd med en lägenhet, såväl den unga, den ensamstående föräldern och den äldre.

– Västerås växer och människor behöver någonstans att bo. Därför behöver vi bygga fler billiga hyresrätter. Vi ska absolut inte sälja ut 749 av Mimers lägenheter till ett riskkapitalbolag. Som den politiska majoriteten med socialdemokraterna i spetsen har gjort, säger Hawar Asaiesh (V), ersättare i kommunstyrelsen.

Kopiera länk